Start-up nation

EDIT: În răspunsul oferit de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, am primit garanții că se vor lua toate măsurile ca finanțarea pentru programul Start-Up Nation să nu aibă de suferit și că va fi respectat calendarul discutat la demararea proiectului. Puteți citi răspunsul integral semnat de secretarul de stat Gheorghe-Gabriel GHEORGHE la următorul link.


Am susținut încă din campania electorală dezvoltarea programului Start-up Nation despre care am crezut de la început, cum cred și acum, că este unul dintre cele mai apreciate puncte de către întreprinzători din programul de guvernare al PSD. Aplicat cu inteligență și o atentă selecție, el poate însemna o încurajare a creativității, o valorificare a cercetării și a potențialului de creștere economică a României.

Aici nu mai trebuie multe explicații: România nu trebuie să fie doar o țară în care se asamblează produse proiectate în exterior, sau, în cazul zonei IT, să scrie cod pentru sistemele software proiectate în alte țări, ci se valorifică potențialul creativ pe care îl au inginerii români.

Sunt îngrijorătoare unele informaţii, nu ştim cât de sigure, despre întârzierea unei rectificări bugetare pozitive sau insuficienţa sumelor prevăzute în rectificare, astfel încât să se poată transforma creditele de angajament pe care a fost construit proiectul, în credite bugetare și în acest fel cei care au fost acceptați deja în program să poată demara investițiile.

Domnule ministru, prin sprijinirea companiilor care creează, care inovează, putem progresa, apropiindu-ne de ţările dezvoltate. Având în vedere cele de mai sus, vă rog să-mi transmiteți următoarele informații:

– care este situația cu privire la finanțarea programului Start-Up Nation, dacă s-au identificat resursele bugetare pentru a acoperi toate nevoile beneficiarilor;
– care este calendarul acordării acestor finanțări și dacă se întârzie în vreun fel graficul stabilit la depunerea dosarelor.

Am solicitat răspunsul în scris și vă voi prezenta rezultatele de îndată ce acestea vor fi furnizate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *