Dracula Park

fotografie © romaniajournal.ro

EDIT: În urma unui răspuns oferit de Secretariatul General al Guvernului, după mai multe interpelări, formulate la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale, Ministerului Turismului și Ministerului Culturii și Identității Naționale, am constatat faptul că proiectul Dracula Park fie a fost abandonat complet, fie datele cu privire la intenția măcar de a-l demara au fost rătăcite la nivelul unui minister de resort. Voi continua să urmăresc subiectul pentru a vedea ce se va întâmpla cu banii oamenilor care au cumpărat acțiuni în proiectul ce nu a mai fost demarat. La acest link puteți găsi ultima mea întrebare adresată Secretariatului General al Guvernului, în timp ce la această adresă puteți citi răspunsul pe care l-am primit.


În urma sesizărilor primite şi înregistrate la Biroul Senatorial, circumscripţia electorală 24, Iaşi, ni se solicită sprijinul pentru a găsi o soluție de deblocare a proiectului Dracula Park, iniţiat, în anul 2001, de Guvernul PSD condus de Adrian Năstase. Mai mulți ieșeni care au solicitat ajutorul nostru au reclamat faptul că aveau cumpărate acțiuni în proiectul care urma să fie demarat, dar care a rămas doar la stadiul de inițiativă.

Conform mai multor materiale publicate în mass media în ultimii trei ani, proiectul de 30 de milioane de dolari care a fost inițiat în 2001 de Guvern nu s-a concretizat decât prin construcția parțială a unei pensiuni și a unei pagini de internet, în condițiile în care se dorea construirea celui mai complex și mai atractiv spațiu de agrement din România. Conform acelorași surse, ar exista 13.000 de români care au investit bani în acțiuni în proiectul respectiv, dar care au rămas și astăzi fără un răspuns la întrebarea – „ce s-a întâmplat cu banii investiți?”, în condițiile în care s-au cheltuit 1,5 milioane de euro pe studii de fezabilitate neconcretizate.

Cunoscând faptul că, în Occident, parcurile tematice Disneyland din Franţa şi Portaventura din Spania atrag, anual, milioane de vizitatori şi obţin încasări de miliarde de euro, am rugat ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, să îmi comunice ce măsuri intenţionează să adopte cu privire la rezolvarea situaţiei prezentate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *