Stimată doamnă prim-ministru,

Ați făcut săptămâna trecută niște precizări necesare pentru cei care așteaptă materializarea proiectelor celor trei spitale regionale: faptul că banii deja alocați au fost într-adevăr consumați pentru pregătirea documentației tehnice și că urmează să se depună o solicitare suplimentară, pentru a obține fondurile europene necesare pentru finalizarea spitalelor. Astfel, după cum ați explicat, urmează ca fondurile să fie alocate din bugetul UE pentru perioada 2021-2027.

În consecință, se ridică o serie de întrebări pe care le-am primit inclusiv la cabinetul senatorial, și pe care îmi permit să vi le retransmit.

  1. Cum se schimbă graficul implementării proiectelor odată cu solicitarea finanțării suplimentare de la UE? Vor fi începute lucrările cu fondurile proprii ale statului român și apoi sumele vor fi decontate sau proiectele intră în așteptare până la completarea finanțării?
  2. În cazul spitalului de la Iași, cel mai avansat dintre toate, cu caietul de sarcini finalizat, vor fi scoase la licitație lucrările de construcție sau se va aștepta să se lămurească problema finanțării?
  3.  Mai concret – se modifică în vreun fel termenul pentru finalizarea spitalului din Iași sau rămâne tot 2024? Puteți să ne furnizați un calendar, preconizat la nivelul guvernului, pentru lucrările de la Iași?

I-am solicitat doamnei prim-ministru un răspuns scris și îl voi face public de îndată ce aceasta mi-l va comunica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *